Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vélemények-kérdések

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

testületi ülés

(kérdező, 2015.09.03 16:37)

2015.06.22. meghívó a testületi ülésre. Jegyzőkönyv NINCS.
2015.07.?????
2015.08.?????
Se meghívó se jegyzőkönyv! Se tájékoztatás! Nem ez lett ígérve!

Lehel út

(Edina, 2015.06.30 20:52)

Kedves polgármester asszony!
A Lehel utcában mikor tervezik a fűnyírást? Tiszta parlagfű minden. Amit a csatornázás miatt felhalmoztak földet, eltúrva nem lett. Már azt is belepte a fű:( Tudom nincs pénz, de esetleg a mezőgazdaság gépei vagy valaki akinek van lova levághatná mindenhol. Köszönöm!

Július

(kartali lakos, 2015.06.23 19:44)

Kedves Polgármester asszony!

A július 18-19-ei program miért nem a focipálya területén kerül megrendezésre?!

o

(o, 2015.04.30 18:37)

o

Kartaliak

(Némethné, 2015.01.21 20:03)

Kedves kartaliak, akik néha meglátogatják ezt az oldalt! Ígértem a nyilvánosság biztosítását, s ezt két testületi ülés közvetítésével némiképp már biztosítottuk, de természetesen - anyagi megfontolásból - azokat a testületi üléseket, melyeken kevésbé "fajsúlyos" napirendeket tárgyaltunk, nem vetettük fel a Régi Plusz Tv-vel. Szeretnék 2-3 héten belül megjelentetni egy Kisbíró újságot, melyben beszámolnék a választások óta történtekről. Rengeteg a tenni való: a szennyvíztisztító telep pályázati anyagát ki kell egészíteni, s ismét be kell nyújtani, a szükséges dokumentációk egy része lejárt, vagy nincs is meg. Az önkormányzat vagyonát képező ingatlanok (régi könyvtár, a postai óvoda, az ÁFÉSZ tulajdonát képező bezárt boltok mögötti önkormányzati területtel foglalkozni kell, 12 éve jelzálogjog terheli, s lassan az egész összedől. A temetőben a kb. 10 éve faragott szobrok szétkorhadtak, kb. 3 db még megmenthető, ezt megtesszük, a kidőlés határán álló élettelen fákat ki kell vágatnunk a temető kerítése mellett, nehogy rádőljenek a sírokra. Ami megvalósult: a Lehel utca csatornázása, az utca helyreállítása, több olyan szerződés felmondása, melyek alapján az Önkormányzat jelentős összegeket fizetett olyan szolgáltatásért, mely nem volt arányban a díjjal, illetve egyáltalán nem állt a szerződés mögött teljesítés. Folyamatban van az elmúlt években megvalósított beruházások műszaki dokumentációinak felülvizsgálata, és az épületek felülvizsgálata, mivel a Polgármesteri Hivatal falai veszélyesen repedeznek, a Főtéren a kandeláberek eltörnek, ha egy kisgyerek nekidől, vagy erős szél fúj. Ezzel a pár sorral csak érzékeltetni akartam, hogy bőven van tenni való a múlt hozadékából. És hamarosan kezdjük a buszvárók építését, javítását, a járdák felújítását, a piac kialakítását, és még amire a költségvetésünk fedezetet nyújt. Köszönöm, hogy elolvasták soraimat, és szívesen venném, ha írnának. Némethné

Kartaliak

(Némethné, 2014.12.27 13:05)

Kedves kartali lakosok! Remélem, mindenkinek békességben teltek az ünnepek! Sok-sok tervvel kezdem majd a 2015-ös évet, melynek megvalósulását remélem látni és érezni fogják.

Kartaliak

(Némethné, 2014.11.05 21:34)

Kedves Kartaliak! Látom, naponta ránéznek az eoldalamra, de nem kérdeznek. Ezért úgy gondoltam, hogy írok egy pár soros tájékoztatást az elmúlt 3 hetemről. A polgármesteri munkakör október 17-én történt átvétele óta sok minden történt. Azon túl, hogy nagyon sok kartali keresett meg a problémáival, sikerült több olyan vezető beosztásban lévő és segítő kész emberrel tárgyalást folytatnom, akik támogatják a terveimet. A legfontosabb, hogy az előző polgármester által a választás előtt félig felásatott Lehet utcában valóban megépüljön a szennyvízcsatornahálózat szakszerűen, még a rossz idő beállta előtt. A Lehel úthoz vezető utat ezt követően olyan zúzott kővel borítjuk, ami a következő lépésként tervezett aszfaltozást megalapozza. A Lehel utcában vezetékes ivóvíz sem került kiépítésre, ennek megépítésére is megkezdtük az egyeztetést a Daköv-vel. Folyamatosan vizsgálom felül az érvényes szerződéseinket, s melyek mögött nem áll valós teljesítés, illetve aránytalan magas kifizetésekben egyeztek meg, ha lehet, közös megegyezéssel módosítatni kívánom, vagy szükség esetén felmondani a képviselő-testület egyetértése esetén, s számos ilyen szerződés révén sok-sok milliós megtakarítást érhetünk el. Az Általános Iskolában - ahol hosszú évek óta még karbantartási munkálatokat sem végzett az Önkormányzat - folyamatban van a csúszós lépcsők balesetmentességének megszüntetése, a főbejárat betonozása. Heteken belül zúzott kővel borítjuk azon utcákat, illetve út-szakaszokat, melyek az esős időben a sár miatt járhatatlanok. Az ÉMÁSZ-szal megkezdtem az egyeztetést további közvilágítási lámpák felszerelését a szükséges helyeken. Most röviden ennyit, s várom véleményüket, javaslataikat.

Re: Kartaliak

(Edina, 2014.11.08 19:07)

Kedves Katalin,

nagyon köszönjük előre is a Lehel utcai segítséget!

Edina

(Némethné, 2014.11.09 19:20)

Kedves Edina! Nem kell köszönnöd, örülök, hogy megoldódik a probléma. Holnap reggel kezdődik a munka, a Balatoni Otti végzi, Ő egy korrekt vállalkozó, szakszerűen el fogja végezni a munkát. Választás után azért történt, ami volt, mert Tóth Ilkó Mihály úr mindenféle engedély nélkül elkezdte kiásatni a gödröt, majd amikor nem nyert a választáson, elzavarta a Szintyiéket. Megjegyzem, semmiféle szerződés nem állt rendelkezésre, hogy miből valósította volna meg a beruházást. A Daköv vezetőjénél találtam végül egy megállapodást, amit 2014. 09. 03.án kötött. Bár nincs már jelentősége, de a gödörásással biztosan nyert sok szavazatot. De ez a múlt. Engem bármikor bárki megkereshet a problémákkal, s mindent megteszek, hogy takarékos gazdálkodással legalább - hatalmas beruházások helyett - az itt élők komfortérzetét kellemesebbé tegyem. A Lehel utcában tavasszal a vezetékes ivóvíz vezeték is meg fog épülni. Szeretettel üdvözöllek, Dr. Keresztes Katalin (Jól esik, ha támadás helyett köszönetet kapok.)

Re: Edina

(Mészáros Szabolcs, 2014.11.26 20:34)

Kedves Katalin!

Tisztelettel érdeklődnék, hogy a "tavasszal a vezetékes ivóvíz vezeték is meg fog épülni" mondatot milyen dátumhoz tudnánk hozzárendelni. (Lehel utca)
Amennyiben az Államkincstár megunja a használatbavételi engedély állandó halasztásait (a víz és a csatorna hiánya miatt) és egy összegben követelné rajtam a kamattámogatást (visszamenőleg is!! amit már levélben jeleztek), ebben az esetben az Önkormányzat vajon tud majd nekem érdemi jogi segítséget adni?
Köszönettel
Mészáros Szabolcs

Re: Re: Edina

(Némethné, 2014.11.29 21:29)

Tisztelt Mészáros Szabolcs! A Lehel utcában az ivóvíz vezeték kiépítésének tavaszi időpontja még nincs lefixálva a Dakövvel, de már készítik a tervet, s annak engedélyeztetése után az időjárás függvényében remélem 2015. elején mielőbb megépülhet a vízvezeték is. A használatba vételi engedélyének - a közművek hiánya miatt - halasztása esetén a kamattámogatása visszafizettetése ellen minden lehetséges jogi eszközt igénybe fogunk venni. Üdvözlettel, Némethné

Kartaliak

(Némethné, 2014.11.19 19:41)

Kedves Kartaliak! Tájékoztatom Önöket, hogy 2014. december 19-től 23-ig a Főtéren "Falukarácsonyt" szervezünk, ahol gyönyörű karácsonyi pompában világít majd a tér. Bárki árusíthatja saját készítésű mézeskalácsát, mézét, fazekasmunkáját, lesz forralt bor, forró tea, sült kolbász. Minden délután 16 órakor szerepel egy-egy óvodás csoport, s még lesznek más fellépők is. Mivel ez folyamatos szervezés alatt áll, még adok majd tájékoztatást, de addig is érdeklődhetnek Illés Lászlóné Marikánál, és nálam is. Szeretnénk felmérni az igényt, hányan szeretnének árusítani, mert annyi asztalt viszünk a térre, és természetesen sátorral fedettek lesznek, hiszen lehet zord idő is. Üdvözlöm Önöket és kérem, karácsonyozzunk együtt!!

Re: Kartaliak

(Edina, 2014.11.24 19:04)

Ez nagyon jó ötlet. Végre valami élet lesz Kartalon. Kis karácsonyi hangulat, nem csak a fa árválkodik majd a tér közepén.

Kartaliak

(Némethné, 2014.11.08 17:08)

Kedves Kartaliak! Tájékoztatom Önöket, hogy a következő képviselő-testületi ülés 2014. XI. 12-én 17 órakor lesz. Napirend: A Bizottságok külsős tagjainak eskütétele, a Családsegítő és Gyermekjóléti Társulási megállapodás módosítása (kizárólag a polgármesterek és jegyzők személyében történő változások miatt), s tájékoztatás az egyes, az Önkormányzat képviseletében megkötött szerződések felülvizsgálatáról, mely szóbeli előterjesztés lesz, mivel folyamatosan vizsgálom felül a szerződéseket, s a felülvizsgálat eredményeként előzetes becslésem szerint sok milliós megtakarítás érhető el, mivel számos szerződés mögött nincs tényleges teljesítés. Tegnap (november 7.) tárgyaltam a Gödöllői Rendőrkapitányság vezetőjével, aki felajánlotta, hogy - szóbeli meghívásomra - eljön a testületi ülésre, s tájékoztatást ad a további hatékonyabb együttműködés lehetőségéről. Valamennyi napirend nyilvános, kérem jöjjenek el! Szép hétvégét mindenkinek!

Kartal

(Urban Mihalyne, 2014.10.25 17:59)

Gratulálunk! Sok szerencsét és nagyon jó munkát kívánunk!
Urbán Mihályné Erzsi és férje

Re: Kartal

(Némethné, 2014.10.26 19:08)

Kedves Erzsike és Misi! Köszönöm a jókívánságot!

Kartal lakossága

(Némethné, 2014.10.07 13:41)

A mai napon kaptam meg Tóth-Ilkó Mihály polgármester úr négy oldalas tájékoztató anyagát. Végig haladva a sorokon, hiányolom, hogy egyes állításait bővebben kifejthette volna."Sok segítséget kaptam ... a helyi vállalkozók többségétől." Ez miből állt? Önzetlen segítségek voltak? A Polgármester Úr igyekezett a tájékoztató első részében megemlíteni, hogy én 2011-ben lemondtam. Tudom, hogy most "ellenfelek" vagyunk, de hozzátehette volna, hogy azért mondtam le, mivel törvényi rendelkezés, hogy önkormányzati képviselő sehol nem lehet jegyző. 2010-ben a legtöbb szavazattal jutottam be képviselőként a testületbe, de 2011. májusában felkértek, hogy vállaljam el Hort községben a jegyzői tisztséget, ezért kellett lemondanom a képviselőségről. Én jogtisztelő vagyok, mindig betartottam és betartom a jogszabályokat, még ha nem is értek velük néha egyet. Verseg tartozásának behajtása érdekében már 2010-ben javasoltam a per indítását, azóta már lenne döntés, más kérdés, hogy Verseg miből fog fizetni. Ahogy telnek az évek, úgy nől az adósságuk. Az Önkormányzat tudomásom szerint jelentős összegű tiszteletdíjat fizet Dr. Réti István ügyvéd úrnak, s a testületi jegyzőkönyvek szerint "felkérik" az ügyvéd urat, hogy járjon el egyes ügyekben. Ezek a felkérésre indult ügyek a jegyzőkönyvekből olvashatóan nem nagyon haladnak. Hiányolom, hogy nem írt bővebben arról, hogy miért is tartozunk a STRABAG Zrt-nek, s pontosan mennyivel károsult a falu azzal, hogy a pályázaton elnyert pénzt nem kaptuk meg, mert nem arra költötte a falu, amire kapta, s ezért nem tudta kifizetni a STRABAG Zrt.
Azt sem írta le Polgármester Úr, hogy ha 2003. óta működésképtelen a szennyvíztisztító telep, 11 év óta hová folyik a szennyvíz??
Érdekelne az is, miből építi meg Polgármester Úr a Lehel utcában a közműveket, hiszen ott már számos építési telket értékesített az Önkormányzat közművek nélkül, holott jogszabály írja elő, hogy csak közművesített telkeket lehet eladni.
A sorokat olvasva visszacsengenek az általam jelzett problámák, melyek érdekes, eddig nem voltak fontosak! A Templomnál gyalogátkelőhely kiépítését tervezem, Polgármester Úr fényvisszaverő karszalagot kíván osztogatni. Ez hogyan történik? Áll valaki a templomnál és osztogatja? Eddig miért nem telt a jobbkezes utcáknál táblák kihelyezésére? Én azért csak a sövények, fák rendszeres metszését mertem beígérni, mert végigjárva ezeket az utcákat, a kilátást sokszor ezek akadályozzák, s nem akartam olyan megoldást ígérni, ami nagyon sok pénzbe kerül, hiszen rengeteg a jobbkezes utca.
Megkérdezem, eddig miért nem volt fontos a nyilvánosság a falu felé?? Miért szűnt meg a Kisbíró újság, a képviselő-testületi adások közvetítése, miért nincsenek fenn Kartal web oldalán a 2014. évi képviselő-testületi ülések jegyzőkönyvei?? Hiányolom, hogy nem sorolta fel a Polgármester Úr, hogy polgármesterségének ideje alatt milyen önkormányzati vagyonokat, milyen összegért adtak el, úgy, hogy meg sem kérdezték a lakosságot (hivatali dolgozó 1219 négyzetméteres építési telket vett az Önkormányzattól 2 millió Ft-ért, Az Adrob Kftnek 700 négyzetméteres területet adott el az Önkormányzat 800.000,-- Ft-ért). És semmiféle információ nem jutott el az emberekhez, hogy hogyan és milyen összegért került eladadásra a Tűzoltószertár, s állítólag már az orvosi rendelők is eladásra kerültek! Ha orvosaink nyugdíjba mennek, hol fogjuk biztosítani számukra a rendelőt??
Mi a véleményük? Írják meg kérem!

Re: Kartal lakossága

(vélemény, 2014.10.07 14:52)

FELHÁBORÍTÓ. megkaptam én is, de látta volna tegnap a szerzőt! Már 2kor tök részeg volt. Érdekes továbbá, hogy csupa építési beruházást erőltet és a cége nyeri meg. Nevetséges volt amikor Olgi néni által megnyert pályázati pénzre a létező minden szögből mérőszalagoztak, hogy minél nagyobb területre kaphasson pénzt. mindebbe az a baj, hogy zsebére megy. Azért mert nem mondja ki senki, hogy eladósodott az ukránoktól felvett uzsora pénzek miatt, még igaz! A szomorú ebben az, hogy vagyunk- VOLTUNK (?) akkora birkák, hogy megválasztottuk és most az ÖSSZES KARTALI FIZETI MEG a magán adósságát. Nálam például kikötötték a vizet, mert nem tudom fizetni, de a kár csak az enyém és a családomé! ÉN NEM RUHÁZOM RÁ A KARTALIAKRA. Az ilyen embernek nincs joga kritizálni senkit, mégha kampány van sem! MARADNA CSENDBEN, mert ha borul a bili akkor szaros lesz. Kofek is kirakta, hogy mennyivel lóg neki a TISZTELT polgármester Úr és még mennyi de mennyi embernek tartozik. Katika fel a fejjel! Sokan ismerik és becsülik. Maga nem iszik, nincs építőipari cége, nincs milliós tartozása sem hazainak sem külföldinek és eddig csak segítette a kartaliakat! Ha lehet akkor kettő ikszet is rakok maga mellé csak szabaduljak meg ettől az alkoholista pénzéhes tolvajtól!

Re: Re: Kartal lakossága

(Némethné, 2014.10.07 16:38)

Tisztelt véleményező! Mivel nem szeretnék sárdobálós kampányt, az Ön által Tóth Ilkó Mihályról írtakhoz engedje meg, hogy ne fűzzek kommentárt. Köszönöm a tisztánlátását: nincs építőipari cégem és nem is lesz. Amikor eldöntöttem, hogy indulok, éppen abban bíztam, amit Ön is ír és remélem, más is így látja. Bízom abban, hogy vagyok annyira hiteles ember a kartaliak szemében, hogy rám szavaznak. Ja, és kérem, csak egy ikszet tegyen a nevem mellé, a kettőt már érvénytelennek tekintik! Szeretettel üdvözlöm!

Re: Re: Kartal lakossága

(Júlia, 2014.10.07 21:33)

Szomorú, hogy miután kikötötték a vizet, nem azon töri a fejét, hogy miből fizesse ki. Kár, hogy nem az internetet kötötték ki!